Windenergie

Home » Windenergie

‹1 uur downtime
+/- 200 foto’s per blad
Minimaal risico

Bestuurd door een 1A gecertificeerd team

Windmolen inspectie

Een efficiënte en professionele windmolen inspectie laat u uitvoeren door Sensor IDS. Wij zijn een VCA-gecertificeerd drone bedrijf met ruime ervaring in industriële inspecties voor zowel indoor als outdoor. De inspectie van een windmolen vindt plaats met behulp van een Unmanned Aerial Vehicle, ofwel UAV of drone. Deze volgt automatisch een vastgelegde vliegroute waarbij de bladen van de windturbine op veilige wijze worden gecontroleerd, wat leidt tot minimaal risico en beperkte downtime van de turbine.

Efficiënte windmolen inspectie met drones

Met behulp van ons gespecialiseerde UAV-systeem inspecteren we razendsnel en uitermate veilig de bladen van een windturbine. Sensor IDS voorziet een goedkopere en efficiëntere oplossing voor windmolen turbine-inspecties dan de meer traditionele methodes zoals het gebruik van hoogwerkers, sky climbers of touwtechniekers. Door de ingebouwde sensoren aan de drone, kan de windmolen inspectie volautomatisch uitgevoerd worden. Ze bewaren steeds de correcte afstand tussen de drone en de windturbine, waardoor we betrouwbare en consistente inspecties kunnen uitvoeren en botsingen vermijden. Bovendien kunnen we aan de hand van deze afstandsmetingen correct de grootte van defecten bepalen.

Geïnformeerde beslissingen dankzij heldere data

Binnen het uur verzamelen we meer dan 600 foto’s van professionele kwaliteit, waarna de turbine weer in gang gezet kan worden. De foto’s zijn overzichtelijk te bekijken op een cloudplatform waar ze door een specialist geanalyseerd worden. Dankzij de hoge kwaliteitsfoto’s van de inspectie worden alle defecten aan de windmolen, van vuil tot barst in het blad, opgespoord en geclassificeerd. Daarbij wordt er een advies gegeven over het onderhoud van de bladen van de windturbine, waardoor u als klant een geïnformeerde beslissing kan nemen en herstellingen tijdig gepland kunnen worden.

Doe beroep op onze uitbereide expertise

Gezien onze specialisatie in industriële inspecties zijn bijkomende inspectievluchten van de hub en de toren uiteraard ook een mogelijkheid. Als lid van Groep Maes, bieden we via Ouros ook herstellingen van de bladen aan. Contacteer ons voor een gesprek en een demonstratie van onze totaaloplossing. Bel hiervoor naar +32 3 466 15 30 of maak gebruik van het contactformulier.

In hoge en lage ruimtes Veilig en kosten verlagend

Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Onze services

Indoor inspecties
3D & Fotogrammetrie
Windenergie
Industriele inspecties
Thermografie
Bouw

Nieuwsgierig over wat we voor u kunnen betekenen?

Neem nu contact met ons op!