Thermografie

Home » Thermografie

Kosten- en tijdsbesparend
Verhoogt de veiligheid
Professionele piloten

Bestuurd door een 1A gecertificeerd team

Thermografie

Gezien het belang van temperatuur in ieder proces en installatie, zo ook bij zonnepanelen, is een regelmatig inspectie een vereiste om problemen tijdig op te sporen. Denk maar aan elektrische systemen zoals hoogspanning en schakelkasten, maar ook warmteverlies bij gebouwen, lekkende flenzen bij ovens en boilers, wrijvingsverschijnselen en vloeistofmonitoring in tanks en vaten. Thermografie is het analyseren van thermische informatie verkregen via contactloze infraroodcamera’s. Een UAV, oftewel drone, is het geschikte platform om deze remote sensing toe te passen vanuit de lucht.

Zonnepanelen inspectie met drone

Met behulp van onze krachtige infraroodcamera zijn we in staat thermische luchtbeelden te maken. Zowel van moeilijk bereikbare plaatsen, als van grote oppervlaktes kunnen we met onze drones snel en veilig warmteverlies bij industriële installaties, hotspots bij zonnepanelen, defecten bij hoogspanning, vocht en isolatieproblemen in daken en andere gebreken opsporen die met het blote oog niet te zien zijn. Naast het afleveren van thermische afbeeldingen, zijn we ook in staat om thermische orthofoto’s, thermische 3D-modellen en thermografische rapporten af te leveren dankzij onze ITC Thermography (level 3) certificering.

Kwantitatieve thermografie

Onze radiometrisch gekalibreerde camera stelt ons in staat om naast kwalitatieve, ook kwantitatieve thermografie uit te oefenen. Met kwalitatieve thermografie analyseert u thermische patronen, waardoor u anomalieën kunt vaststellen en lokaliseren. U bekijkt daarbij het verschil in thermische energie: zo kunt u er dus uit afleiden of iets kouder of warmer is dan wat ernaast ligt. Een dergelijke inspectie is bijgevolg uitermate geschikt voor het opsporen van hotspots en defecte cellen bij zonnepanelen. Met kwantitatief onderzoek kunt u bepalen hoe ernstig een afwijking is. Het houdt in dat u ook de effectieve temperatuur kunt meten van een object, mits het object correct is voorbereid.

Contacteer ons voor een inspectie van uw zonnepanelen of andere installatie

Heeft u interesse in een thermografisch onderzoek of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze infraroodinspecties? Laat het ons weten via het contactformulier of bel ons op +32 3 466 15 30. Onze deskundigen medewerkers vertellen u graag meer over de mogelijkheden binnen uw industrie en voor uw installaties.

In hoge en lage ruimtes Veilig en kosten verlagend

Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Onze services

Indoor inspecties
3D & Fotogrammetrie
Windenergie
Industriele inspecties
Thermografie
Bouw

Nieuwsgierig over wat we voor u kunnen betekenen?

Neem nu contact met ons op!