Over ons

Home » Over ons

gecertificeerd en met veel expertise

Sensor IDS: Een vervolg

Al sinds 2015 is ons team bezig met Industriële drone-inspecties. Intussen hebben we alles van offshore windturbines tot kerncentrales al bekeken met onze drones. Initieel werkten we onder Groep Maes als Aetos Drones en later werd dit HAVIQ. Door de omstandigheden met een nieuwe europese drone-wetgeving en COVID-19 besloot HAVIQ in April 2021 de boeken te sluiten. Door de support en vraag die we kregen van onze klanten besloten we onze expertise niet verloren te laten gaan en gingen we terug aan de slag, ditmaal op eigen benen, als SENSOR IDS (Industrial Drone Services). Wie zijn ‘we’? Dat lees je onderaan de pagina.

Uniek in onze service

Sensor IDS heeft de meest uitgebreide ervaring in professionele drone-inspecties in België.
Het zit in onze genen SEVESO-bedrijven te bedienen volgens de hoogst mogelijke veiligheidsnormen.
De haven van Antwerpen is onze bakermat, en heeft onze drang naar innovatie reeds vele uitdagingen geboden. Hierdoor vergaarden we doorgedreven kennis over o.a. fakkels, schouwen en tanks; die we zowel visueel als thermisch inspecteren aan de buiten- én binnenzijde.

(Petro)chemie en olie- en gasindustrie zijn onze biotoop, maar dankzij onze ongebreidelde ambitie bouwden we ook in andere sectoren een breed portfolio op. Neem een kijkje op onze ‘services’ pagina en ontdek hoe we aan de hand van fotogrammetrie kathedralen in 3D brengen, thermische verschillen bloot leggen, bladen van windturbines inspecteren of grondstofvolumes efficiënt en nauwkeurig opmeten.

Ervaring, expertise en specialisatie

De ruggengraat van Sensor IDS is een team van specialisten met talrijke diploma’s, opleidingen en ervaringen:
Gecertificeerde piloten met jarenlange vliegervaring weten perfect op welke manier ze een object in beeld moeten brengen, zodat onze reality-modeller een digital twin op uw scherm tovert. Onze uitgebreide kennis van de Europese wetgeving, SORA’s en vliegen in specifieke categorie zorgen voor een universele inzetbaarheid. 

Een inspectiebedrijf voor de toekomst

In samenwerking met een aantal partners streven we voortdurend naar nieuwe en betere inspectietechnieken. Hierbij beperken we ons niet enkel tot drones maar ook andere toestellen worden ingezet om cruciale data te verzamelen. 

Uiteraard reiken we veel verder dan de Antwerpse haven en zijn we niet alleen actief in België, maar dankzij de Europese wetgeving zijn we in het hele continent inzetbaar.

Bewezen ervaring Veilig en kostenverlagend

Meet the team

We zijn een team van gebrevetteerde piloten met gecombineerd meer dan 15jaar ervaring in de drone-industrie. Onze passie voor technologie geeft ons de drive om samen met onze klanten grensverleggend na te denken over nieuwe oplossingen en uw leven veiliger en gemakkelijker te maken. We willen met een baanbrekende visie steeds vooraan blijven staan en de nieuwste technologieën mee op de markt brengen. Heeft u voor ons de volgende uitdaging?

Lieve

Sales Manager
Thermographer Level 1

Dries

Operations Manager
Pilot
Reality Modeler

Dennis

Flight Responsible
Expert Pilot (1000+ Flight hours)

Nieuwsgierig over wat we voor u kunnen betekenen?

Neem nu contact met ons op!