Industriele inspecties

Home » Industriele inspecties

Kosten- en tijdsbesparend
Verhoogt de veiligheid
Professionele piloten

Bestuurd door een 1A gecertificeerd team

Industriele inspecties

Inspecteurs moeten op regelmatige tijdstippen grote en moeilijk bereikbare objecten zoals bruggen, hoge gebouwen, schoorstenen, stuwdammen, sluizen en technische installaties nakijken. Dit werd vroeger steeds uitgevoerd door touwtechniekers of met hoogwerkers en stellingen. Deze traditionele inspectiemethodes zijn duur, vragen veel tijd en zijn niet op alle plaatsen toepasbaar. De laatste jaren zijn drones hierin een steeds belangrijkere rol gaan spelen.  De professionele camera’s die ze meedragen leveren kristalheldere beelden op, die nadien op kantoor kunnen bekeken worden in een veilige omgeving.  We vliegen 360° rond het te inspecteren object en kunnen zo alles nauwkeurig, snel en efficiënt bekijken.

Wij zijn ervaren in de (petro)chemie, de olie- en gasindustrie, de (wind)energie en de bouwsector.
Ook in nucleaire sector en monumentenzorg zijn we actief.

De energiesector heeft bijvoorbeeld vele installaties, die bijna allemaal onderhoud behoeven. De inspectie hiervan resulteert in veel uren werk, vaak in moeilijke omstandigheden.
Bovendien waren in het verleden sommige inspecties zelfs onmogelijk. Hoogspanningsmasten in bosrijk gebied zijn moeilijk bereikbaar en ook kwetsbaar door vallende takken die de kabels en isolatoren kunnen beschadigen. De enige manier om deze schade te beoordelen is door inspectie van bovenaf. Onze drones kunnen dit in beeld brengen en slaan bij iedere foto de gps-locatie op, waardoor een fout nadien gemakkelijk terug opgespoord kan worden.

Met de foto’s kunnen we naderhand een virtueel 3D-model of digital twin maken. Een toegevoegde waarde voor zowel de inspecteur als de klant. De geometrie en de fotokwaliteit van het 3D-model bevatten veel details.

Al onze bevindingen worden professioneel gerapporteerd en met u besproken.

In hoge en lage ruimtes Veilig en kosten verlagend

Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Onze services

Indoor inspecties
3D & Fotogrammetrie
Windenergie
Industriele inspecties
Thermografie
Bouw

Nieuwsgierig over wat we voor u kunnen betekenen?

Neem nu contact met ons op!